2 oct 2012

Cavalls de Vent 2012

Dissabte ens vàrem passar tot el dia seguint via web i twitter la cursa Cavalls de vent . Fer-ho d´aquesta manera va ser tota una novetat .Ho vaig gaudir molt..El Gori Gracia dels asfixia2 hi participava i la sortida era plena dels millors corredors del mon en aquesta especialitat. La va guanyar en Kilian en 8:40  no sense lluitar fins al final amb Anton Krupicka. Les condicions van ser molt dures, fred , pluja i boira. Dels 900 participants van abandonar uns 700. Entre els abandonaments en destaco dos el Miguel Heras i el Tòfol Castanyer , tots dos amb hipotèrmia. Sembla ser que les imatges a mitat de cursa (Km 44) van ser terribles. Una de les participants , Teresa Farriol ,amb sobrada experiència en Ultras , va morir al Km 50 també amb hipotèrmia. La direcció de cursa va anul.lar l´entrega de premis en mostra de condol. 
La mort d´algú sempre es trista i mes quan això passa en situacions on tots pensem que anem a gaudir. No tinc molta experiència en aquest tipus de curses però penso que les ganes,la falta d´equipació adequada i la imatge que s´ha donat últimament  de que tothom pot fer de tot poden ser un còctel mortífer. No crec que veure el Kilian o L´Anthon arribant a meta amb res mes que un petit paravent ajudin a millorar-ho. Es clar que ningú va obligar a la Teresa a continuar però la organització potser podria haver fet alguna cosa mes. Sembla que al Tòfol no el van deixar seguir degut a la seva baixa temperatura corporal.


He pensat aquests dies que hagués passat si aquell dissabte jo hagués estat a la sortida. Encara recordo caminant per l´olla de Nuria a la Bastions molt cansat ,poc equipat i veient marxar un munt de corredors per la pedregada que ens venia a sobre. Estic segur que no hagués abandonat (com la Teresa) i això m´hauría de fer reflexionar seriament. He llegit molts blogs on expliquen la situació que es va produir al Cadi aquella nit i a part de gaudir o   patir en aquestes curses hauríem de pensar que qui mes qui menys te algú que l’espera a l’arribada i que portar una mica mes de pes a la motxilla en forma de peces técniques contra el fred i pluja ens pot ajudar a sortir intactes d´aquestes situacions. 
Gori vas fer el correcte. 
Molts ànims a la família de la Teresa.